Γκρέτα Τούνμπεργκ: Ποια είναι η νεαρή ακτιβίστρια από την Σουηδία

By

greta-thunberg
Στο σημερινό μας άρθρο, θα μιλήσουμε για ένα ιδιαίτερο πρόσωπο, μια 16χρονη κοπέλα που έχει αναταράξει την παγκόσμια γνώμη σχετικά με την ομιλία της για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Αλλά ας μάθουμε κάποια περισσότερα πράγματα για αυτήν, ποια είναι λοιπόν;

H Γκρέτα Τούνμπεργκ γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 2003 στην Σουηδία και είναι μια νεαρή έφηβη ακτιβίστρια που αγωνίζεται για τη καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή.
Η μητέρα της, Μαλένα Έρνμαν είναι γνωστή τραγουδίστρια της όπερας της Σουηδίας και ο πατέρας της είναι ο ηθοποιός Σβάντε Τούνμπεργκ.

Η ακτιβιστική της πορεία:
Μια μέρα η Τούνμπεργκ αποφάσισε να παραλείψει μια μέρα στο σχολείο και να παραστεί έξω από το κοινοβούλιο της Σουηδίας, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα σχετικά με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.
Σύντομα και άλλοι μαθητές ακολούθησαν τα χνάρια της, δηλαδή έκαναν παρόμοιες διαδηλώσεις σχετικά με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Έτσι, κάθε Παρασκευή καθιερώθηκε μέρα σχολικής διαμαρτυρίας με το τίτλο Fridays for Future δηλαδή Παρασκευές για το μέλλον στο οποίο μαθητές κατεβαίνουν κάθε εβδομάδα και διαδηλώνουν με πανό και συνθήματα έξω από το κοινοβούλιο της χώρας τους.

dimartiria-klimatiki-allagi

Η Τούνμπεργκ είναι γνωστή για τις ομιλίες της και στο κοινό άλλα και σε πολιτικούς ηγέτες.

Η Τούνμπεργκ έχει διαγνωστεί με σύνδρομο Άσπεργκερ (με μία μορφή αυτισμού) και όπως δηλώνει εκείνη είναι αυτό που την κάνει διαφορετική όσον αφορά τον τρόπο σκέψης της άλλα και τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα.
Είναι πολύ καλό που υπάρχουν κορίτσια σαν την Τούνμπεργκ που πέρα από τον εαυτό τους νοιάζονται και για την κοινωνία.

Το Μάιο του 2019 η Τούνμπεργκ ήταν το κεντρικό πρόσωπο του Time Magazine με ένα παγκόσμιο μήνυμα – έκκληση σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Πολλοί είναι αυτοί που βλέπουν το μέλλον της Γκρέτα.. στην πολιτική.

Από κάτω ένα βίντεο από μια ομιλία της σχετικά με την κλιματική αλλαγή

1. Κακό2. Μέτριο3. Καλό4. Πολύ καλό5. Εξαιρετικό! (4,40 / 5 από 5 αξιολογήσεις)
Loading...

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.