Ανθρωπισμός δύο όψεων

By

pray-for-paris
Με αφορμή τα τελευταία τραγικά γεγονότα στο Παρίσι είπα να πω μερικά πράγματα που τόσο καιρό ακούω από διάφορους δήθεν. Βλέπετε πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και δεν θέλω να κάτσω να αναλύσω τα περί τζιχάντ και ότι είναι αυτό που εδρεύουν..

Ο αριθμός των νεκρών όλο και αυξάνεται και βρισκόμαστε  εμείς ανήμποροι να αντιδράσουμε και ξέρω πως αυτό που θα πω πειράξει μερικούς αλλά δυστυχώς ήρθε η ώρα να κάνετε λίγο μπάνιο με την αλήθεια.
Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι «πρόσφυγες» έρχονται στην χώρα μας και εμείς ως μεγάλοι ανθρωπιστές τους φροντίζουμε ξεχνώντας τα δικά μας προβλήματα. Δεν έχω πρόβλημα να είμαι ανθρωπιστής αλλά έχω πρόλημα να ακούω διάφορες μπουρδολογίες τύπου είσαι ρατσιστής και είναι άνθρωποι και αυτοί. Να βοηθήσουμε σαν κράτος αυτούς που έχουν πραγματικό πρόβλημα οπού στην παρούσα φάση είναι  οι Σύριοι.

Δυστυχώς όμως μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έρχονται και άλλοι που απλά θέλουν να βρουν ένα καλύτερο αύριο στην Ευρώπη. Μπορεί να μου πει κάποιος με βεβαιότητα πως μέσα σε αυτούς που εισέρχονται κατά χιλιάδες καθημερινά δεν υπάρχουν και τζιχαντ; Αυτοί που κάναν τις επιθέσεις στην Γαλλία πως νομίζετε πως φτάσανε έως εκεί. Οπότε την επόμενη φορά που θα αρχίσετε να γκαρίζετε πως δεν πρέπει να κλείσουν τα σύνορα σκεφτείτε λίγο και αυτό. Και το ότι  η Ελλάδα δεν έχει γίνει στόχος της ΙSΙS μέχρι στιγμής είναι Διότι με αυτή την ανθρωπιστική κυβέρνηση εξυπηρετεί (θέλοντας και μη) τα συμφέροντα τους.

242393-tromokratia_inside

Θα μου πείτε καλά τα λες αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε κάτι. Προφανώς και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι αλλά τουλάχιστον να μπορούμε να καταλάβουμε πως αυτό που γίνετε είναι πρόβλημα και πως η κατάσταση ξέφυγε. Οι πιο πολλοί όμως αντί να κοιτάνε το δάσος κοιτάνε το δέντρο.

human_rights-anthropina-dikaiwmata

Να είμαι ανθρωπιστής το καταλαβαίνω, το δέχομαι και το ασπάζομαι. Το να είμαι όμως το «πρόβατο» της υπόθεσης δεν γίνετε να το δεχθώ. Οπότε την επόμενη φορά  προτού μιλήσει κάποιος για ανθρωπισμό ας δει λιγάκι και την άλλη όψη του νομίσματος.

1. Κακό2. Μέτριο3. Καλό4. Πολύ καλό5. Εξαιρετικό! (Αξιολογήστε το άρθρο!)
Loading...

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.