“Άνθρωποι έρχονται και άνθρωποι φεύγουν”

By

head-1965675_1280Τελικά πόσο εύκολα «μπαίνει» κάποιος μέσα στη ζωή και την καθημερινότητά μας; Και έχουμε αναρωτηθεί ποτέ σε ποιο βαθμό μας επηρεάζει αυτό;

Αναμφίβολα, όλοι μας γνωρίζουμε νέο κόσμο κατά τη διάρκεια της ζωής μας και με βάση τις συνθήκες και τους ίδιους τους ανθρώπους αποφασίζουμε αν τελικά μας ταιριάζουν και αν «πρέπει» να είναι συνοδοιπόροι μας. Η αλήθεια είναι όμως, επίσης, ότι αυτό από μόνο του αποτελεί μια διαδικασία όχι τόσο απλή και ανώδυνη καθώς οι συνθήκες μπορεί να αλλάξουν και οι άνθρωποι να μην είναι εν τέλει αυτοί που εκτιμήσαμε.

Η κατάσταση αυτή επικρατεί γενικότερα στις ανθρώπινες σχέσεις, είτε πρόκειται για φιλικές ή για ερωτικές και αυτό ακόμη μπορεί να σχετίζεται με το πόσο επηρεάζει το κάθε άτομο. Η επιρροή, βέβαια, ισχύει τόσο στην εισαγωγή ενός ατόμου στη ζωή μας, όσο και στην αποβολή του από αυτήν, διότι μπορεί να φέρει αλλαγές στις συνήθειες μας, από το πρωινό ξύπνημα ως και τον τρόπο διασκέδασης του καθένα. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα φαύλο κύκλο στον οποίο κάποιος έχει τις συνήθειές του και ξαφνικά εμφανίζεται ένας δεύτερος που μπορεί να τις τροποποιήσει και να τις συνδέσει μαζί του. Αν, όμως, αυτό το άτομο δε διατηρηθεί για αρκετό διάστημα στη ζωή μας τότε το πρώτο άτομο επιστρέφει στις παλιές του συνήθειες έχοντας όμως τώρα στη μνήμη του και τις προσωρινές που συνέδεσε με το δεύτερο άτομο.

Τα συναισθήματα καθ’όλη τη διαδικασία αυτή μπορούν να αναλογιστούν με ένα roller-coaster. Ξεκινά με ενθουσιασμό, χαρά, προσμονή, ανάγκη για συναναστροφή με το άλλο άτομο και αυτά μπορεί να διατηρηθούν σε μάκρος χρόνου. Ωστόσο, υπάρχει και το ενδεχόμενο να καταλήξουν σε βαρεμάρα, αδιαφορία -και σε έσχατο βαθμό- αποστροφή. Οι άνθρωποι είναι περίεργα πλάσματα και το μυαλό μας μπορεί να κάνει στροφή 360 μοίρες και ξαφνικά να μη θέλει να βρίσκεται σε μια κατάσταση που ίσως πριν του πρόσφερε θετικά συναισθήματα και αυτό από μόνο του είναι παράλογο.

Αυτή η απότομη αλλαγή, λοιπόν, μπορεί να επιβαρύνει το άτομο συναισθηματικά και να το φορτίσει σε σημείο που να απορεί μήπως έκανε το ίδιο κάτι λάθος ή να σκέφτεται τα γεγονότα που βίωσε με το οποιοδήποτε άλλο άτομο και να αναθεωρεί κάποιες καταστάσεις.

Η αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων δεν είναι δύσκολη..Οι ίδιοι την καθιστούν περίπλοκη με το να αποφεύγουν την εύλογη συζήτηση και τη λύση των όποιων προβλημάτων. Σαφώς και δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους όμως οι ανεξήγητες αντιδράσεις στις οποίες καταφεύγει σημαντικό μέρος του πληθυσμού δεν πρόκειται να διευκολύνουν τη διαδικασία αυτή. Επομένως, είναι επιλογή του καθένα το αν θελήσει να είναι προσεκτικός και επιφυλακτικός με τους γύρω του ή αν απλά αποφασίσει να «το ζήσει» χωρίς να σκεφτεί την κατάληξη που θα επέλθει.

1. Κακό2. Μέτριο3. Καλό4. Πολύ καλό5. Εξαιρετικό! (5,00 / 5 από 2 αξιολογήσεις)
Loading...

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.