Δείτε πως αντιδρούν περαστικοί όταν ένα κορίτσι πέφτει θύμα bullying. Κοινωνικό πείραμα!

By

bullying-koinoniko-peirama
Ένα στα τρία παιδιά είναι ή έχει υπάρξει θύμα bullying. Πόσοι από εμάς θα αντιδρούσαμε αν βλέπαμε ένα κορίτσι να πέφτει θύμα εκφοβισμού..

Αυτή την ερώτηση έρχεται να απαντήσει ένα βίντεο που έχει γίνει viral. Το βίντεο έχει τίτλο «Ποιος θα σταματήσει το bullying;» και δείχνει τρία κορίτσια σε μια στάση λεωφορείου, όπου τα δύο από αυτά κοροϊδεύουν το τρίτο κορίτσι, το οποίο φαίνεται πιο μικρό και «μαζεμένο». Οι ενήλικες που δεν τα γνώριζαν τα κορίτσια και ήταν μάρτυρες του περιστατικού, αντέδρασαν σε όλες τις περιπτώσεις. Αν και στην αρχή, στέκονται αμέτοχη, στην συνέχεια μόλις βλέπουν ότι γίνεται χειρότερο, αντιδρούν και υπερασπίζονται το κορίτσι που πέφτει θύμα ψυχολογικής βίας.

Αυτό που λένε τα κορίτσια για να την προσβάλουν είναι φράσεις όπως: «Έχεις φίλους ή οικογένεια ή είναι στην φαντασία σου» , «θα έπρεπε να φοράς μέικ-απ για να τραγουδήσεις», «η φωνή σου μοιάζει με φωνή γουρουνιού που πεθαίνει», «Ξέρω άτομα που προσποιήθηκαν ότι ήταν άρρωστοι για να μην έρθουν στα γενέθλιά σου».
Αυτές οι φράσεις θα μπορούσαν να κάνουν δύσκολη την ζωή της μικρής, στιγματιζοντας της για όλη της τη ζωή, δυσκολεύοντας την να οικοδομήσει μια ισχυρή προσωπικότητα και να αποκτήσει αυτοεκτίμηση.

Οι ανυποψίαστοι ενήλικες απαντούν στα κορίτσια με αυστηρό ύφος, να σταματήσουν να το κάνουν αυτό, να συνεχίσουν το διάβασμα, και το πόσο άσχημο είναι αυτό που κάνουν.

Το βίντεο τελειώνει με το μήνυμα «Ποιος θα σταματήσει το bullying; Όλοι μας».

1. Κακό2. Μέτριο3. Καλό4. Πολύ καλό5. Εξαιρετικό! (Αξιολογήστε το άρθρο!)
Loading...

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.