Γέμισε ηλεκτρονικά απόβλητα το Guiyu στη Κίνα!

By

electronic_waste_guiyu_guinyu_01
Το Guiyu είναι μια μικρή πολή στη Κίνα με τα περισσότερα ηλεκτρονικά απόβλητα (e-waste) στη γη, σύμφωνα με την Wikipedia. Το Guiyu άρχισε να εισάγεται ηλεκτρονικά απόβλητα από το 1995 κυριώς από αναπτυγμένες χώρες όπως οι ΗΠΑ ! Η επεξεργασία των ηλεκτρονικών αποβλήτων απασχολεί περίπου 150.000 άτομα. Ο μέσος μισθός είναι 1,20 ευρώ και …

electronic_waste_guiyu_12


ο μέσος όρος εργασίας είναι 16 ώρες την ημέρα ! Αυτά τα γενναιόδωρα 1 ευρώ και 20 λεπτά προέρχονται από την ανάκτηση των πολύτιμων μετάλλων και τα άλλα χρήσιμα εξαρτήματα που έχουν τα ηλεκτρονικά απόβλητα .

Σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση , οι εργαζόμενοι στην πόλη επεξεργάζονται 1,5 εκατομμύρια τόνους ηλεκτρονικών αποβλήτων ανά έτος, και πετυχαίνουν 75 εκατ. δολάρια σε έσοδα.

Το μεγαλύτερο μέρος αποβλήτων, το 80% προέρχεται από το εξωτερικό , αφού είναι 10 φορές φθηνότερο για τις αναπτυσσόμενες χώρες να εξάγουν τα ηλεκτρονικά απόβλητα σε άλλες χώρες !
Αν αναλογιστούμε ότι οι Αμερικανοί καταναλώνουν 400 εκατομμύρια ηλεκτρονικά προϊόντα ανά έτος, και μόνο το 2005 παράχθηκαν 2,6 εκατομμύρια τόνοι ηλεκτρονικών αποβλήτων … οι ποσότητες των ηλεκτονικών αποβλήτων είναι τεράστιες !!

electronic_waste_guiyu_11

electronic_waste_guiyu_10

electronic_waste_guiyu_09

electronic_waste_guiyu_08

electronic_waste_guiyu_07

electronic_waste_guiyu_05

electronic_waste_guiyu_04

electronic_waste_guiyu_03

electronic_waste_guiyu_02

1. Κακό2. Μέτριο3. Καλό4. Πολύ καλό5. Εξαιρετικό! (Αξιολογήστε το άρθρο!)
Loading...

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.