• Προσφορές για διακοπές: 3ημερο ή 4ημερο
 • Προσφορές για φαγητό, εστιατόρια στην Αθήνα ή Θεσσαλονίκη
 • Γέμισε ηλεκτρονικά απόβλητα το Guiyu στη Κίνα!

  electronic_waste_guiyu_guinyu_01
  Το Guiyu είναι μια μικρή πολή στη Κίνα με τα περισσότερα ηλεκτρονικά απόβλητα (e-waste) στη γη, σύμφωνα με την Wikipedia. Το Guiyu άρχισε να εισάγεται ηλεκτρονικά απόβλητα από το 1995 κυριώς από αναπτυγμένες χώρες όπως οι ΗΠΑ ! Η επεξεργασία των ηλεκτρονικών αποβλήτων απασχολεί περίπου 150.000 άτομα. Ο μέσος μισθός είναι 1,20 ευρώ και …

  electronic_waste_guiyu_12


  ο μέσος όρος εργασίας είναι 16 ώρες την ημέρα ! Αυτά τα γενναιόδωρα 1 ευρώ και 20 λεπτά προέρχονται από την ανάκτηση των πολύτιμων μετάλλων και τα άλλα χρήσιμα εξαρτήματα που έχουν τα ηλεκτρονικά απόβλητα .

  Σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση , οι εργαζόμενοι στην πόλη επεξεργάζονται 1,5 εκατομμύρια τόνους ηλεκτρονικών αποβλήτων ανά έτος, και πετυχαίνουν 75 εκατ. δολάρια σε έσοδα.

  Το μεγαλύτερο μέρος αποβλήτων, το 80% προέρχεται από το εξωτερικό , αφού είναι 10 φορές φθηνότερο για τις αναπτυσσόμενες χώρες να εξάγουν τα ηλεκτρονικά απόβλητα σε άλλες χώρες !
  Αν αναλογιστούμε ότι οι Αμερικανοί καταναλώνουν 400 εκατομμύρια ηλεκτρονικά προϊόντα ανά έτος, και μόνο το 2005 παράχθηκαν 2,6 εκατομμύρια τόνοι ηλεκτρονικών αποβλήτων … οι ποσότητες των ηλεκτονικών αποβλήτων είναι τεράστιες !!

  electronic_waste_guiyu_11

  electronic_waste_guiyu_10

  electronic_waste_guiyu_09

  electronic_waste_guiyu_08

  electronic_waste_guiyu_07

  electronic_waste_guiyu_05

  electronic_waste_guiyu_04

  electronic_waste_guiyu_03

  electronic_waste_guiyu_02


  Δείτε επίσης:

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *