Και αν πληγώθηκες, ευκαιρία, να γίνεις πιο δυνατός και καλύτερος

By

sad-woman-alone-water
Δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου αν έχασες το «άλλο σου μισό», σημασία έχεις εσύ! Οπότε, άσε τις κλάψες και άρπαξε την ευκαιρία να γίνεις ακόμα πιο δυνατός και καλύτερος άνθρωπος.

Ναι, το ξέρω ότι οι σχέσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας και βασιζόμαστε ο ένας στον άλλον για να πάμε παραπέρα και να βρούμε νόημα στη ζωή μας. Όταν όμως αυτή η σχέση τελειώσει, τι γίνεται; Νιώθουμε ότι έχουμε χάσει το νόημα της ζωής μας, ότι έχουμε χάσει ένα κομμάτι του εαυτού μας. Για αυτό αισθάνεσαι «άδειος», «κενός» και λιγάκι «χαμένος», χωρίς να ξέρεις που πατάς και που βρίσκεσαι.

Αναφέρω αυτές τις πληροφορίες όχι για να σε πληγώσω περισσότερο και να στο τρίψω στη μούρη αλλά για να σου πω ότι, αυτό το σκοτεινό τούνελ, το έχω περάσει και στο τέλος υπάρχει διέξοδος και μάλιστα, θα σε οδηγήσει σε ένα μέρος ακόμα πιο όμορφο!

Οι χωρισμοί, μας αποπροσανατολίσουν πολύ έντονα και μερικές φορές μας αλλάζουν. Αυτό γίνεται χειρότερο όταν αυτοπροσδιορίζεστε ως «αυτοκόλλητο ζευγάρι», κάνατε τα πάντα μαζί, είχατε πάντα κοινές παρέες, κοινά ενδιαφέροντα και (κοινό λογαριασμό facebook.. χαχαχαχ 😀 ).

Τώρα σκέφτεσαι, χωρίς το άλλο μου μισό, ποιος είμαι;

Αυτό είναι φυσιολογικό, καθώς μέσα από ρομαντικές σχέσεις, αισθάνεσαι ότι κόσμος σου διευρύνεται, η ζωή γίνεται πιο ουσιαστική και διασκεδαστική. Μεγαλώνετε μαζί και βασίζετε την αυτο-ανάπτυξη σας, στην σχέση σας. Σύμφωνα με έρευνες, οι σχέσεις που συμβάλλουν στην συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη είναι οι πιο ευτυχισμένες και οι πιο επιτυχημένες. Αν όμως βασίζεσαι αποκλειστικά στη σχέση σου για να εξελιχθείς, τότε ο χωρισμός από μια τέτοια σχέση θα είναι πιο επώδυνος.

Μετά από χρόνια σχέσης, κατάλαβα ότι, ο κόσμος μου περιστρεφόταν γύρω από αυτήν την κοπέλα και όταν αυτό σταμάτησε ένιωσα ότι ένα κομμάτι του εαυτού μου έφυγε και δεν θα το βρω ποτέ! Αυτός ο πόνος σου ραγίζει την ψυχή! Σκεφτόμουν ότι έχασα «μια μούτζα χρόνια» για να χτίσω, απολύτως τίποτα!

Αυτό που μπορείς να κάνεις λοιπόν, είναι να αποδεχτείς την κατάσταση. Ένα κομμάτι του «εαυτού» σου έχει χαθεί αλλά αυτό σημαίνει ότι μπορείς να φτιάξεις την καλύτερη εκδοχή του «εαυτού» σου, γνωρίζοντας ότι έχει φύγει. Οπότε, αποδέξου την κατάσταση και βοήθησε τον εαυτό σου να φτιάξει έναν πιο δυνατό και καλύτερο άνθρωπο. Ξέρω ότι όλο αυτό έχει πολύ πόνο, όμως είναι ευκαιρία να το μετατρέψεις σε δύναμη και να βρεις ένα νέο νόημα στη ζωή σου και στην εξέλιξη σου!

Στη πράξη λοιπόν, μπορείς να κάνεις κάτι καινούργιο, ένα χόμπι που είχες ξεχάσει, ένα solo ταξίδι, να απασχοληθείς με ένα επάγγελμα, να μάθεις νέες δεξιότητες, να αφιερώσεις χρόνο σε αγαπημένος ανθρώπους, να κάνεις νέες παρέες και γενικά να κάνεις πράγματα που αγαπάς. Όλα αυτά θα σε βοηθήσουν να «ξαναχτίσεις» τον νέο σου εαυτό που θα είναι ολοκαίνουργιος και αναβαθμισμένος.

Μη ξεχνάς ότι, η ζωή είναι εμπειρίες και τώρα έχεις μάθει πως είναι να αποχωρίζεσαι κάποιον που αγάπησες. Οπότε, να είσαι σίγουρος ότι, αυτό θα σε κρατήσει σε πλεονεκτική θέση!

1. Κακό2. Μέτριο3. Καλό4. Πολύ καλό5. Εξαιρετικό! (5,00 / 5 από 5 αξιολογήσεις)
Loading...

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.