Μελέτη δείχνει πως μοιάζει το μέσο πρόσωπο ενός άντρα και μιας γυναίκας σε κάθε χώρα του κόσμου

By

meso-prospo-anthrwpou-se-oles-tis-xores Η ιστοσελίδα FaceResearch.org δημοσίευσε τα αποτελέσματα ενός πρόσφατου πειράματος από το πειραματικό τμήμα ψυχολόγων του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης στη Σκωτία. Συνδύασαν τα πρόσωπα των ανδρών και των γυναικών σε όλο τον κόσμο για να προσεγγίσουν το “μέσο πρόσωπο” της κάθε χώρας..

Χρησιμοποιώντας μια σύγχρονη εκδοχή της τεχνικής που ο Sir Francis Galton πρωτοστάτησε το 1800, οι πολλαπλές εικόνες προσώπων ευθυγραμμίζονται και αναμιγνύονται για να σχηματίσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ότι το “μέσο πρόσωπο” είναι “πολύ ελκυστικό.” Αυτό εξηγείται κατά ένα τρόπο από την διαδικασία της σύνθεσης. Καθώς,αντί να έχουμε πολλές θολές εικόνες με ακανόνιστα χαρακτηριστικά, η μέθοδος υπολογίζει το μέσο όρο των χαρακτηριστικών πριν από την ανάμιξη των εικόνων.
Επίσης, κατά την ανάμειξη, πολλά ασυνήθιστα χαρακτηριστικά απέχουν από τον μέσο όρο. Η μελέτη επίσης δεν αποκαλύπτει πώς επελέγησαν οι συμμετέχοντες ή πόσο μεγάλο είναι το μέγεθος του δείγματος στη πραγματικότητα.

Όπως και να έχει, η προσέγγιση του πειράματος, ειδικά για το μέσο πρόσωπο μια Ελληνίδας και ενός Έλληνα είναι επιτυχής(σύμφωνα με την κρίση του Mr Pswnio.gr, πάντα)

Μέσο Πρόσωπο για τις Γυναίκες

average_female_face_1

average_female_face_2

average_female_face_3

average_female_face_4

average_female_face_5

Μέσο Πρόσωπο για τους Άντρες

average_male_face_1

average_male_face_2

1. Κακό2. Μέτριο3. Καλό4. Πολύ καλό5. Εξαιρετικό! (Αξιολογήστε το άρθρο!)
Loading...

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.