Να ζείς ελεύθερος σημαίνει να είσαι αυθεντικός

By

fish-epityxia
Βλέπω γύρω μου καθημερινά ανθρώπους ψεύτικους. Ανθρώπους, που δυστυχώς ζουν και δρουν  ως προσωπικότητες και όχι σαν ατομικότητες, μέγα λάθος.Ζούμε σε μια εποχή όπου δυστυχώς δεν ζούμε, απλώς υπάρχουμε και κατευθυνόμαστε από την κοινωνία και από τα πρέπει που επιβάλλει..

Οι περισσότεροι λοιπόν άνθρωποι ζουν ως προσωπικότητες και λίγοι είναι αυτοί που δεν τους ενδιαφέρει τι θα πει ο κόσμος και λειτουργούν ατομικά. Δεν τους νοιάζει τίποτα, είναι άνθρωποι ελεύθεροι και δεν θα χρειαστούν μάσκες ποτέ. Αυτό σημαίνει να είσαι αυθεντικός, να είσαι εσύ και να μην ζεις ως προσωπικότητα.
Έξω, γύρω σου  βλέπεις  ανθρώπους σχετικά ίδιους μεταξύ τους που το μόνο που τους διαφοροποιεί είναι το όνομα τους. Γυναίκες και άνδρες που φοβούνται να αποκαλύψουν το ποιοι – ποιες πραγματικά είναι επειδή φοβούνται μην τσαλακωθεί  η εικόνα τους ή τους ενδιαφέρει πιο πολύ το τι θα πει ο κόσμος ή ακόμα χειρότερα επειδή έτσι νομίζουν ότι αρέσουν πιο πολύ. Το χειρότερο είναι όταν γνωρίζεις ανθρώπους όπου στην αρχή είναι αυθεντικοί και κατά προέκταση ελεύθεροι αλλά σιγά σιγά αλλάζουν και αυτοί, γίνονται ίδιοι με την μάζα, αυτό επειδή βιώνουν αλλαγές στην εξωτερικότητα τους και στον τρόπο ζωής τους και επειδή ζούμε σε μια κοινωνία όπου βάζει ταμπέλες και δίνει σημασία στην εξωτερικότητα και όχι στην εσωτερικότητα του ανθρώπου.

freedom

Η αληθινή δύναμη όμως δεν κρύβεται σε μια εικόνα και μια προσωπικότητα, η αληθινή δύναμη είναι η ατομικότητα του κάθε ανθρώπου. Γιατί αυτό που είσαι αυτό δείχνεις παντού και λειτουργείς πάντα και παντού σύμφωνα με αυτό, χωρίς να νοιάζεσαι για το κόστος. Κάνεις όμως δεν θα υποστηρίξει την ατομικότητα σου και αυτό το κάνει ακόμα πιο δύσκολο, να έχεις κότσια για να το τολμήσεις.
Οι άνθρωποι όμως ζουν φοβισμένοι από τα πρέπει, καταπιέζοντας  έτσι την μεγάλη δύναμη της αυθεντικότητας τους, κρατώντας την έτσι κλειδωμένη στο πίσω μέρος του μυαλού.
Ζήστε ελεύθεροι και μην σαν νοιάζει τι θα πει ο κόσμος. Να σκέφτεστε πως αυτό είμαι και αυτό γουστάρω να κάνω.
Να θυμάστε κάτι, η ζωή είναι σαν σχολείο και κάθε μέρα έχεις να μάθεις  κάτι καινούργιο. Αν ζεις όμως φυλακισμένος και κρυμμένος από τον ίδιο σου τον εαυτό,τότε μένεις στάσιμος.

1. Κακό2. Μέτριο3. Καλό4. Πολύ καλό5. Εξαιρετικό! (Αξιολογήστε το άρθρο!)
Loading...

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.