Πόσα αεροπλάνα πετάνε στον αέρα αυτή τη στιγμή?

By

aeroplana-ston-aera-tora-ayti-ti-stigmi Ο αριθμός των επιβατικών αεροπλάνων που βρίσκονται στους ουρανούς, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ανέρχεται σε χιλιάδες. Μπορείτε να μαντέψετε πόσες χιλιάδες;

Πριν, πούμε τον αριθμό των αεροπλάνων μου πετάνε αυτή τη στιγμή να αναφέρουμε:
Tο 2013, οι προγραμματισμένες πτήσεις παγκοσμίως ήταν συνολικά 36,4 εκατομμύρια ενώ το 2014 υπολογίζεται ότι είναι 37,4 εκατ. πτήσεις. Αυτό σημαίνει μια αύξηση της τάξης του 2,7 %.

Ένα συναρπαστικό βίντεο από την αεροπορική κίνηση σε μια περίοδο 24 ωρών

Αυτό σημαίνει ότι το 2013, πετούσαν 99.726 αεροπλάνα κάθε μέρα ενώ το 2014 εκτιμάτε ότι πετάνε κατά μέσο όρο 102.465 αεροπλάνα ημερησίως. Μπορεί ο αριθμός να σας φαίνεται τεράστιος αλλά αναλογιστείτε ότι εξυπηρετούνται πάνω από 50 χιλιάδες αεροπορικά δρομολόγια παγκοσμίως. Φυσικά μερικοί προορισμοί εξυπηρετούνται πολλές φορές καθημερινά, άλλοι μια φορά την ημέρα, μια φορά την εβδομάδα ή μερικές φορές το χρόνο.

Καταλήγοντας, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία κάθε στιγμή υπάρχουν στους αιθέρες από 8.000 έως 13.000 επιβατηγά αεροπλάνα. Αν θέλετε να μάθετε πόσα ακριβώς υπάρχουν τώρα, μπορείτε να επισκεφτείτε το flightradar24.com, μια δημοφιλής σελίδα που σας προσφέρει ένα ραντάρ εναέριας κυκλοφορίας και σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την κυκλοφορία των αεροπλάνων σε όλο τον κόσμο, σε πραγματικό χρόνο.

Για να δείτε πόσα αεροπλάνα υπάρχουν στον αέρα, δείτε την αριστερή στήλη της σελίδας.

Είναι τόσο εντυπωσιακό, αφού σε πραγματικό χρόνο μπορείς να δεις πληροφορίες για ότι πετάει από πάνω σας. Μπορείτε να μάθετε τον προορισμό, την ταχύτητα, αεροπορική εταιρεία, τύπο αεροσκάφους και ύψος πτήσης, ώρα άφιξη και αναχώρησης. Να διευκρινίσουμε ότι η σελίδα καταγράφει ένα ποσοστό αεροσκαφών που διαθέτει το σύστημα ADS-B.

1. Κακό2. Μέτριο3. Καλό4. Πολύ καλό5. Εξαιρετικό! (3,75 / 5 από 8 αξιολογήσεις)
Loading...

You may also like

1 Comment
  1. Μάρα Λεβίδη 6 έτη ago
    Reply

    Επειδή έχω βαρεθεί να βλέπω ανορθογραφίες και συντακτικά λάθη, παρακαλώ πολύ διορθώστε:
    Είτε:
    Αν θέλετε να μάθετε πόσα ακριβώς υπάρχουν τώρα, μπορείτε να επισκεφτείτε το flightradar24.com, μια δημοφιλή (όχι “δημοφιλής”) σελίδα που σας προσφέρει ένα ραντάρ εναέριας κυκλοφορίας

Leave a Comment

Your email address will not be published.