Σοκαριστικό! 23χρονος πέθανε παίζοντας World of Warcraft

By


Ένας 23χρονος πέθανε σε Internet cafe στη Ταϊπέι μετά από 10 συνεχώμενες ώρες παιχνιδιού. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, έμειναν έκπληκτοι όταν κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους οι υπόλοιποι παίκτες στο καφέ, βρίσκονταν σε πλήρη αδιαφορία. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι.. πέθανε 10 ώρες αργότερα ενώ ο υπάλληλος του ίντερνετ καφέ το κατάλαβε 23 ώρες αργότερα, όταν τελειώσε ο χρόνος του και πήγε να τον ξυπνήσει.

Ο υπάλληλος του καφέ είπε ότι ο Chen Jung-yu ήταν συχνός πελάτης, τον είδε με το κεφάλι γερμένο και τα χέρια τεντωμένα στο πληκτρολόγιο αλλά δεν έδωσε σημασία καθώς νόμιζε ότι αποκοιμήθηκε. Όταν όμως πέρασαν οι 23 ώρες και ο χρόνος του τελειώσε, τον πλησίασε και είδε ότι το πρόσωπο του είχε μαυρίσει και καθόταν άκαμπτα στη πολυθρόνα. Ακόμα και όταν μετακίνησε την πολυθρόνα, τα χέρια του κάθονταν τεντωμένα, σαν να έπαιζε ακόμα. Τότε κάλεσε την αστυνομία.

Περίπου 10 άλλοι παίκτες που ήταν στο καφέ, είπαν ότι κατάλαβαν κάτι όταν η αστυνομία άρχισε να ερευνά την υπόθεση. Αυτό που σόκαρε τους αστυνομικούς και το Pswnio.gr, ήταν ότι οι περισσότεροι έμειναν μπροστά από τους υπολογιστές τους και συνέχιζαν να παίζουν ή έδωσαν ελάχιστο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική αιτία θανάτου υπάρχει υποψία ότι είναι από οργανική ανεπάρκεια αφού ο Chen Jung-yu έμεινε όλη νύχτα παίζοντα, αλλά διαπιστώθηκε επίσης ότι μπορεί να πέθανε από καρδιακή ανακοπή που προκλήθηκε από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Όσον αφορά το θέμα με τους άλλους παίκτες που βρίσκονταν στο ίντερνετ καφέ, και δεν έδωσαν προσοχή στο θάνατο κάποιου, ο καθηγητής Wang Chin-Shou από το Εθνικό Tsing Hua Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας, είπε ότι οι άνθρωποι που είναι εθισμένοι σε ηλεκτρονικά παιχνίδια και στο Διαδίκτυο, είναι εύκολο να επιδοθούν σε ασάφεια για τα όρια ανάμεσα στο εικονικό και τον πραγματικό κόσμο.
Επίσης ο καθηγητής Wang είπε ότι η πολλές ώρες απορρόφησης σε εικονικούς κόσμους με θανάτους και βία, μπορεί να κάνει τους παίκτες να είναι απευαισθητοποιημένοι στο πραγματικό περιβάλλον.

1. Κακό2. Μέτριο3. Καλό4. Πολύ καλό5. Εξαιρετικό! (Αξιολογήστε το άρθρο!)
Loading...

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.