10 Εντολές για καλύτερες ανθρώπινες σχέσεις!

By

networking-and-meeting-people

1.) Μίλα στους ανθρώπους. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο, όσο μια χαρούμενη λέξη ή χαιρέτισμα. Η σιωπή μπορεί να χαρακτηριστεί αλαζονεία. (-Δηλαδή ήταν μέγας αλαζόνας αυτός που είπε “η σιωπή είναι χρυσός”)

2.) Χαμογέλα στους ανθρώπους. Χρειάζονται 72 μυς για να κατσουφιασεις και μόνο 14 για να χαμογελάσεις. (- Και μόνο έναν καλογυμνασμένο δικέφαλο για να του σπάσεις με μια γροθιά το ηλίθιο χαμόγελο)


3.) Φώναζε τους ανθρώπους με το όνομα τους. Η πιο γλυκιά μουσική στα αυτιά του κάθε ανθρώπου, είναι ο ήχος του δικού του ονόματος (- Εγω πάντως, όταν αποκαλούσα -φωναχτά-μια πρώην συνάδερφο μου Παρθένα, πάντα τσατιζόταν άγρια 😛 )

4.) Να είσαι φιλικός και χρήσιμος. Πρέπει να είσαι φίλος για να έχεις φίλους. (- “Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου”, “φίλος έδωσε σε φίλο τριαντάφυλλο με φύλλο” κ.λ.π. – το πιάνω το νόημα!)

5.)Να είσαι εγκάρδιος. Μιλα και συμπεριφερσου σαν ότι και να κάνεις να είναι για σένα μεγάλη ευχαρίστηση

Κανένας δεν θέλει να έχει σχέση με μεμψίμοιρο. (- Αναρωτιέμαι ποιος θέλει -από την άλλη- να έχει σχέση με έναν βλάκα και διαρκώς χαζοχαρούμενο υποκριτή 😛 )

nurturing_relationship_hubspotjpg

6.) Να ενδιαφέρεσαι για τους άλλους ανθρώπους. Μπορεί να τους συμπαθήσεις σχεδόν όλους αν προσπαθήσεις.

Φτάνει να σιγουρευτείς ότι τους δέχεσαι, όπως είναι και όχι όπως θα ήθελες να είναι.

p.x.- Κι εγώ συμπάθησα πάρα πολύ εκείνον τον πορτοφολά που μου έκλεψε το πορτοφόλι. Θα ήθελα να είναι έντιμος και εργατικός, αλλά δεν πειράζει. Ούτε πειράζει που γύρισα σπίτι και βρήκα την γυναίκα μου με τον κουμπάρο. Ηταν μια καλή ευκαιρία να κοιμηθώ στο παγκάκι χειμωνιάτικα.

Αλλωστε ο βιαστής ήταν πολύ καλό παιδί αν και θα ήθελα να ήταν πιο τρυφερός μαζί μου, αλλά τον δέχτηκα όπως ήταν 😛

7.) Να είσαι γενναιόδωρος με τον έπαινο και προσεκτικός με την κριτική. Ενας καλός κάνονας είναι να δίνεις τουλάχιστον τέσσερα θετικά σχόλια για κάθε ένα αρνητικό.

8.) Να σκέφτεσαι σοβαρά τις απόψεις των άλλων. Συνήθως υπάρχουν τρεις πλευρές σε μια αμφισβήτηση: η δική σου, του άλλου προσώπου και η σωστή

(- Κατι σαν “ο καλος, ο κακός και ο άσχημος”. Εγω πάντως, έχω το δίκιο με το μέρος μου…ακόμα κι όταν έχω άδικο! 😛 )

9.)Να παίρνεις υπόψη τα συναισθήματα των άλλων, θα εκτιμηθεί.

(- Ετσι, εκτός από τα δικά σου ψυχολογικά προβλήματα -που είναι ήδη πάρα πολλά- θα αποκτησεις και “εισαγόμενα”)

10.)Η καλή αίσθηση του χιούμορ, η μεγάλη δόση υπομονής και μια δοση ταπεινοφροσύνης θα σε ανταμείψουν ποικιλοτρόπως

(- Καλά… δοκίμασε να κάνεις χιούμορ στο αφεντικό ή στην πεθερά σου. Οσο για την υπομονή, είδατε πόσο ποικιλοτρόπως ανταμείβονται τα γαϊδούρια -που την έχουν και άφθονη…την υπομονή)

via

1. Κακό2. Μέτριο3. Καλό4. Πολύ καλό5. Εξαιρετικό! (Αξιολογήστε το άρθρο!)
Loading...

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.