Η κατσίκα του γείτονα!

By

goat-katsika
Έχουμε παρατηρήσει πως ο τελευταίος χρόνος τουλάχιστον έχει φέρει ριζικές αλλαγές στην πολιτική ζωή του τόπου . ’Ολοι μας καταλάβαμε ως διά μαγείας τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η χωρα μας και πως τοσο καιρό τα πραγματα δεν ήταν τόσο ωραία οσο νομίζαμε …

Ανοίξαμε τα ματια μας (ελπίζω τουλάχιστον) και οι πολιτικοί υπηρέτες του ελληνικού λαου ”έντρομοι” αναγκάστηκαν να μας πουν την αλήθεια. Την αλήθεια βεβαια όπως θέλουν αυτοί να τη δούμε και την καταλάβουμε και με τρόπο που άλλοι τους επέβαλαν .

Όμως όπως φαίνεται μας πείσανεπως δεν μπορούσε κανεις να κάνει κάτι άλλο και πως η μοναδική λύση είναι η προσφυγή στο ΔΝΤ,τα έκτακτα μετρα και ότι άλλο ακουλούθησε και θα ακολουθήσει στο μέλλον. Όλος αυτός ο ντόρος προετοιμασίας της εξαγγελίας της δήλωσης του ιδιου του πρωθυπουργού από το ακριτικό άκρο τις Ελλάδας(το Καστελόριζο) ξεκίνησε από την πρώτη μέρα που το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην κυβέρνηση ,μια κυβέρνηση την οποια δεν κέρδισε με την ψήφο μας αλλά τους την χάρισαν οι προκάτοχοι τους οι οποίοι ήταν το ίδιο ευθυνόφοβοι με αυτούς. Σκάβουν το λάκκο μας εδώ και πολλά χρονια αλλα φέτος ήρθε η ώρα να ανακοινώσουν οτί φτάσαμε στο γκρεμό αν και οι πιο πολλοί έλληνες το γνώριζαν εδώ και καιρό. Απλά δεν είχαν τι διάθεση να ξεβολευτούν.Κακά τα ψέματα όλοι μας βολευτήκαμε με αυτήν την κατάσταση και εφόσον μας δίνανε κάποια μικρά κοκαλάκια εμείς σαν πιστά σκυλιά μέναμε και μένουμε δίπλα τους έτσι ώστε το «αφεντικό» μας να έχει φρέσκα κόκκαλα να μας προσφέρει. Όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης για αυτήν την κατάσταση αν και πολλοί από μας ρίχνουν τις ευθύνες σε άλλους και βγάζουν την ουρά τους απ’έξω .Έτσι είμαστε οι έλληνες φίλοι μου .Ένας λαός που τα μαναδικά ενδιαφέροντα έχουν γίνει το κουτσομπολιό ,η προσωπική ευημερία και το βόλεμα του καθενός.Αυτό όμως είναι φυσικό επακόλουθο της κατάστασης που επικρατεί.

Όλες και εννοώ όλες οι πολιτικές παρατάξεις δεν έχουν να προσφέρουν απολύτως τίποτα και αναρωτιέμαι για ποιο λόγο συνεχίζουμε να τους στηρίζουμε και να τους ψηφίζουμε ξανά και ξανά .Ο καθένας έχει την δική του ιδεολογία βέβαια. Κατ’εμε το ίδιο μερίδιο ευθύνης έχουν εκτός από τα δύο «μεγάλα» κόμματα και τα μικρότερα καθώς και αυτά στερούν ιδεολογίας και προτάσεων για ένα καλύτερο αύριο! Όλος Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ! Δεν αμφιβάλλω πως σίγουρα έχουμε και καλούς πολιτικούς στην Ελλάδα όμως δεν είναι ικανοί να σπάσουν το κατεστημένο σύστημα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες δεκαετίες και έτσι σταδιακά γίνονται και αυτοί μέρος ενός τέλειου σάπιου συστήματος το οποίο έχει πολλες μαύρες τρύπες.

Μια ωραία παρομοίωση που άκουσα από το στόμα μιας Αγγλίδας οικονομικής αναλύτριας ήταν πως η Ελλάδα είναι μια βάρκα που έχει πολλές τρύπες και απλά οι έλληνες κάθονται πάνω σε αυτές έτσι ώστε να μην μπάζει νερά. Τo πρόβλημα είναι πως πρέπει να φτιάξουμε την βάρκα και όχι να καλύπτουμε τις τρύπες γιατί αργά ή γρήγορα η βάρκα θα βουλιάξει. Και μέσα σε όλο αυτό το χαμό ακόμη και τώρα όλοι τρέχουν φοβισμένοι και έχουν στο νου τους απλά να πηδήξουν από τη βάρκα. Παρατήρησα πως από την μέρα που έγινε η εξαγγελία εισόδου στο ΔΝΤ πολλοί βρέθηκαν στην δυσάρεστη θέση να καταλάβουν πως δεν έχουν πολλά χρήματα. Τόσο καιρό δηλαδή είχαν ; Ναι είχανε, απλά τώρα καταλάβανε πως ίσως έρθουν δύσκολες εποχές. Φοβηθήκανε με λίγα λόγια. Δεν κρίνω πως και εγώ κάθε φορά που βλέπω τηλεόραση ή διαβάζω εφημερίδες τρομοκρατούμαι.

Η Ελληνική κοινωνία είναι μια πολύ μικρή και κλειστή κοινωνία .Είναι εύκολο να ελεγχθεί και να γίνει ένα μικρό κοπάδι. ¨Ετσι και έγινε. Αν θελήσει κάποιο πρόβατο να φύγει από το κοπάδι βγαίνουν τα τσομπανόσκυλα και το γυρίζουν πίσω. Και αυτές οι κοινωνίες είναι που νιώθουν συνειδητά και υποσεινήδητα ότι σε ένα ευνοϊκό οικονομικό και συλλογικό περιβάλλον ,ο καθένας έχει περισσότερες ευκαιρίες να αναπτυχθεί και αυτός.
Όμως στην δική μας μικρή και κλειστή κοινωνία δεν ισχύει αυτό .Ισχύουν ακριβώς τα αντίθετα .Οι ‘Ελληνες προσπαθούν με οποιοδήποτε τρόπο να βγάλουν ότι κέρδος μπορούν και ας είναι είς βάρος τον υπολοίπων και στην χειρότερη περίπτωση αν δεν βγάλουν οι ίδιοι τότε η λύση είναι μονόδρομος . ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!

Είναι σκληρή η Ελληνική πραγματικότητα.
Επιστρέφουμε στην επιθυμία, όχι να αυξηθεί το «κοπάδι» μας, αλλά να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα…
Βέβαια, σε όλες τις μικρές κοινωνίες, ανάλογες συμπεριφορές κυριαρχούν.
Όμως, οι κοινωνίες που κάνουν τη διαφορά, που πάνε ένα βήμα παραπέρα, είναι αυτές που μπορεί και να χαρούν αν ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, αλλά το κύριο μέλημα τους είναι να αυξήσουν το δικό τους «κοπάδι».

Και είναι… Ενώ μέσα στη στέρηση και τη μιζέρια, κανένας δεν μπορεί να αναπτύξει αξιόλογη δράση.Γιατί ότι προϊόν και να πουλά , αν ο «γείτονας» δεν έχει να το αγοράσει, θα το ΄χει να το …χαίρεται.
Ας σταματήσουμε λοιπόν να ζηλεύουμε τους επιτυχημένους ανθρώπους δίπλα μας. Δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα πιο ικανοί από μας. Ίσως να είναι πιο τυχεροί. Όμως, μας συμφέρει η επιτυχία τους . Και εμείς θα ωφεληθούμε.
Και πείτε μας εσείς πόσο σοβαρό είναι να βγαίνει ο αντιπρόεδρος μιας κυβέρνησης και να μιλάει για την κατσίκα του γείτονα. Δεν κοιτάμε τα δικά μας χάλια, βγαίνει ο Πάγκαλος και δηλώνει ότι…η επόμενη χώρα που θα πέσει θύμα των κερδοσκόπων θα είναι η Πορτογαλία. Και τι μας νοιάζει εμάς τι θα γίνει στην Πορτογαλία ή την Ισπανία όταν δεν θα έχουμε χρήματα να βάζουμε την βενζίνη;
Παρατηρούμε ότι η προπαγάνδα της αναδιανομής της φτώχειας του προγράμματος αστάθειας, έχει πιάσει τόπο, στην βάση του «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα» και «διαίρει και βασίλευε» . Σε ποιές κοινωνίες θα μπορούσε να πιάσει τόπο μία τέτοια προπαγάνδα έχουμε αναρωτηθεί ; Mήπως σε αυτές που επιθυμούν το κακό τους..

Ξαναρωτάμε, έχουμε οικονομική κρίση ή κρίση αξιών ;

Ανέκδοτο
Ήταν δυο γείτονες σ’ ένα χωριό. Ο ένας απ’ αυτούς λοιπόν όλο παραπονιόταν στον Θεό επειδή ο γείτονας του είχε κατσίκα ενώ αυτός δεν είχε. Και όσο έβλεπε τον γείτονα του να χαίρεται με την κατσίκα του, τόσο και θύμωνε και ζήλευε περισσότερο.
Εμφανίζεται λοιπόν κάποια στιγμή ο Θεός και του λέει…
– Έλα Τάκη μου, πες μου τέκνο μου κι εσύ τι θέλεις. Ότι ευχή έχεις θα σου την εκπληρώσω. Θέλεις κατσίκα, θέλεις πρόβατα, θελεις χωράφια, τι θέλεις;
Και απαντά ο Τάκης:
– Θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα μου.

ramnousia

1. Κακό2. Μέτριο3. Καλό4. Πολύ καλό5. Εξαιρετικό! (Αξιολογήστε το άρθρο!)
Loading...

You may also like

1 Comment
  1. Apostolia 7 έτη ago
    Reply

    Το θεμα, φιλοι μου, κι η λυση δεν είναι να ψοφησσει η κατσικα του γειτονα.Το να μεινουμε ολοι χωρις κατσικα δεν θα οδηγησει πουθενα.Αλλο πρεπει να γινει.-Εχεις κατσικα τροφαντη και βγαζει εκατο κιλα γαλα;;;Μεγεια σου με χαρα σου,αλλα η δαγκανα εσενα θα γραπωνει πιο γερα, και φυσικα δεν θα κανεις το μαγκα ουτε θα απαιτεις φραγκολεβαντινικα και τεμενάδες απ αυτους που δεν εχουν κατσικα.Ειναι η κατσικα σου λιανη και αρρωστιαρα;;;Τοτε η δαγκανα ελαχιστα θα σε πιασει, εως καθολου.Δεν εχεις κατσικα;;;Φυσικα όχι μονο δεν θα σε γραπωσει η δαγκανα,αλλα θα παρεις και γαλα για να επιβιώσεις, μεχρι να βρεθει κατσικα και για σενα!!!

Leave a Comment

Your email address will not be published.