Τα αρνητικά του Facebook

facebookLogoLong
Το Facebook έχει μπεί ενεργά στη ζωή του κοινωνικού συνόλου, δυστυχώς κατά την άποψη μου δεν υπάρχουν πλεονεκτήματα..

By

facebookLogoLong
Το Facebook έχει μπεί ενεργά στη ζωή του κοινωνικού συνόλου, δυστυχώς κατά την άποψη μου δεν υπάρχουν πλεονεκτήματα..

Αυτό το στηρίζω στο ότι.. πολλά άτομα έχουν αναπτύξει σχέσεις από το Facebook που ποτέ δεν στεριωσαν, το μόνο που θα μπορούσε να φανεί ως πλεονέκτημα και θετικό είναι η σύνδεση μεταξύ των ατόμων, αλλά και αυτό χωρίς ζωντανή οπτική επαφή δεν νομίζω πως βοηθάει κάπου.

Κατά την άποψη μου λοιπόν το Facebook είναι ενα μέσο Καταστροφής του ελεύθερου χρόνου.

Η εξάρτηση που προκαλεί ειναι ισχυρή καθώς οι χρήστες του Facebook απαντούν με τη φράση “σιγά μην είμαι εθισμενός,  10 λεπτα την ημέρα κάθομαι”!

Ποτέ δεν ισχυει κάτι τέτοιο! Πολλες φορές προσπαθούν να κάνουν ακατόρθωτα πράγματα για να αποθανατίστουν σε μια φωτογραφία ή ακόμα και να γράφουν ψευδή στοιχεία για να εντυπωσιάσουν.

Ας σύλλογιστουμε λοιπόν:
Σκεφτείτε ότι έχετε μπει και απαντάτε σε προσωπικά τεστάκια όπως “τι χαρακτήρας είσαι” ή “τι ρούχα προτιμάς να φοράς” και πολλα τέτοια προσωπικού χαρακτήρα, όμως για να δεις τα αποτελεσματα θα πρέπει να καλέσετε τουλάχιστον 15-20 φίλους.

Για σκεφτείτε λοιπόν πόσο παραγωγικό θα είναι αυτό αν απο φίλο σε φίλο γίνετε το ίδιο τότε το Facebook σαν εταιρεία θα γνωρίζει τα προσωπικά μας, φυσικά αυτές οι εφαρμογές έχουν φτιαχτεί απο χρήστες του Facebook και όχι από το ίδιο το Facebook, προφανώς ο χρήστης δεν φτιάχνει κάτι τέτοιο για να παγιδέψει τους φίλους του, απλά για να δείξει ότι γνωρίζει, και να αναφωνήσει πως αυτός είναι ο δημιουργός του, δημοσιεύοντας το.

Ισχυρό πρόβλημα του Facebook ειναι η προστασία των ανηλίκων που δεν λειτουργεί όπως πρέπει, και έχουν πέσει θύματα πολλα ανήλικα άτομα, θύματα βιασμού, θύματα κλοπής προσωπικών δεδομένων κτλ.

Συμβουλές

1. Ισχυρός κωδικός πάνω απο 10 χαρακτήρες που να αποτελείτε απο γράμματα αριθμούς αλλά και σύμβολα.

2. Όσο μπορούμε λιγότερα προσωπικά τεστ.

3. Όσο μπορούμε λιγότερα αληθινά στοιχεία.

4. Μακριά από πολύ προσωπικά μηνύματα ακόμα και μεταξύ πολύ κοντινών φίλων, το Facebook καταγράφει τα πάντα και μπορεί ανά πάσα στιγμή να τα διαβαστουν, ακόμα και αν τα σβήσουμε, καλό λοιπόν και ισχυρότερη συμβουλή είναι… μόνο απο κοντά να γίνονται τέτοιου είδους συζητήσεις ακόμα και από τα κινητά γίνονται υποκλοπές. Επίσης από κοντά, οι λέξεις έχουν περισσότερο νόημα.

5. Και τέλος όσοι δεν είναι εθισμένοι πραγματικά ας το σβήσουν και μετά συζητάμε τα αποτελεσματά, ούτε το 20% δεν πρόκειτε να το κάνει, μην πω το 10%.
ΣΩΤΗΡΙΟΣ.Δ

1. Κακό2. Μέτριο3. Καλό4. Πολύ καλό5. Εξαιρετικό! (Αξιολογήστε το άρθρο!)
Loading...

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.