Όταν είσαι οργισμένος κάνεις βλακείες αλλά όταν σου περάσει…

By


Ξέρετε πολύ καλά, ότι εδώ στο Pswnio.gr δεν ασχολούμαστε με τα πολιτικά θέματα αλλά βλέποντας την κατάσταση, δεν θα μπορούσαμε να το αφήσουμε ασχολίαστο.. Πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι αυτό που πραγματικά ήθελαν και πολύ γρήγορα θα το μετανιώσουν, φαντάζομαι θα είναι πολλοί αυτοί που θα άλλαζαν την ψήφο τους αν τους δινόταν η ευκαιρία,ξανά!
Σαν μέλος της εφορευτικές επιτροπής.. “περνούσα από scanner” τους ψηφοφόρους και παρατήρησα ότι οι περισσότεροι ήταν προβληματισμένοι και θυμωμένοι, σαν να ψήφιζαν με μισή καρδιά.

Σκεφτόμουν από μέσα μου, “ότι να ναι ψήφησαν όλοι” και αυτό φάνηκε στην καταμέτρηση, που είχε 20 διαφορετικά κόμματα μέσα σε 360 ψήφους. Πραγματικά, με το δίκιο τους οι άνθρωποι να είναι θυμωμένοι με την κατάσταση που υπάρχει αλλά πρέπει να σκεφτούμε ότι έχουμε και εμείς ένα μερίδιο ευθύνης που φτάσαμε στην “υποτιθέμενη κρίση”.

Τόσο καιρό ζούσαμε σε ένα party πού όλοι πίναμε και τρώγαμε εις βάρος κάποιων, αυτοί οι κάποιοι ήμαστε εμείς οι ίδιοι! Το αναβάλαμε διαρκώς, δεν θέλαμε να ξημερώσει η επόμενη μέρα, την βρίσκαμε στο ζεστό πάπλωμα και κοιμόμασταν τον ύπνο του δικαίου… ε με αυτά και με εκείνα, η επόμενη μέρα ήρθε και πρέπει να πληρώσουμε τα σπασμένα!

Όσοι νομίζουν ότι δεν συμμετείχαν στο φαγοπότι ας το σκεφτούν καλύτερα.. και ας κάνουν τον απολογισμό τους. Αυτή η μέρα της υποτιθέμενης “οικονομικής κρίσης” έπρεπε να έρθει εδώ και πολλά χρόνια αλλά η πολιτική ως κερδοφόρα επιχείριση δεν μας άφηνε να δούμε πέρα από την μύτη μας και μας καλοέπιανε, και εμείς ανταποκρινόμασταν, σαν κορόιδα. Αναφέρουμε συνεχώς τη φράση “Παν μέτρον άριστον” αλλά οταν ακούμε για λιτότητα, τρομάζουμε! Αν όμως μας έμπενε το αυγό από την αρχή, θα είχαμε συνηθίσει με την λιτότητα και δεν θα μας φαινόταν παράξενο.

Για όσουν νομίζουν ότι αυτοί οι καιροί είναι δύσκολοι… ναι, είναι μεν δύσκολοι αλλά είναι οι πιο δίκαιοι, γιατί ο καλύτερος επιβιώνει και αυτός που αξίζει πάει μπροστά με την αξία του και όχι με τις “πλάτες” άλλων.

Και για κλείσω, έχω να πω ότι δεν είμαι ούτε μπλέ, ούτε πράσινος, ούτε κόκκινος, ούτε μαύρος.. ούτε πιστεύω ότι η πολιτική μπορεί να σώσει την κατάσταση αλλά αυτό που μπορεί να μας σώσει είναι ένα σχέδιο, μια ιδέα, μια καλή στρατηγική και πάνω από όλα… να σκεφτούμε ανθρώπινα! Και πάλι δεν εννοώ κάποιον πολιτικό που να έχει αυτά τα χαρίσματα, αλλά εμάς, ο καθένας με τον τρόπο του!

1. Κακό2. Μέτριο3. Καλό4. Πολύ καλό5. Εξαιρετικό! (Αξιολογήστε το άρθρο!)
Loading...

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.