Μου αρέσει… η ανταλλαγή συγγραμμάτων από το πρόγραμμα «Εύδοξος»‏

By


Οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά η ζωή δεν σταματά! Σαν σκεπτόμενοι άνθρωποι πρέπει να κάνουμε κάτι για τα προβλήματα μας. Μολίς έλαβα ένα e-mail για το εθελοντικό πρόγραμμα «Εύδοξος+» για την ανταλλαγή χρησιμοποιημένων συγγραμμάτων μεταξύ φοιτητών του ίδιου Τμήματος, και πραγματικά μου άρεσε πολύ αυτή η κίνηση. Ενώ σε άλλες χώρες γίνεται εδώ και πολλά χρόνια.. στην Ελλάδα έπρεπε να έρθει να οικονομική κρίση για να το εφαρμόσουν!
Τέλος πάντων δεν ασχοληθώ με αυτό αλλά θα πω ένα μπράβο σε αυτούς που το εφαρμόσαν και πρόλαβαν εμένα, καθώς ήθελα να φτιάξω κάτι παρόμοιο.

Επίσης, θα ήθελα να παροτρύνω εσάς να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα αυτό καθώς, μόνο οφέλη θα έχετε!
Θα ξεφορτωθείτε τα βιβλία που δεν χρειάζεστε, θα συμβάλετε στην εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων, θα επιτύχετε πολλά περιβαλλοντικά οφέλη, θα κάνετε έναν νέο φίλο και που ξέρετε.. μπορεί να κερδίσετε δώρα (φορητοί/επιτραπέζιοι υπολογιστές, ταμπλέτες, ηλεκτρονικοί αναγνώστες, συνδρομές ADSL και 3G, κλπ.) από την πανελλαδική ηλεκτρονική κλήρωση που θα γίνει στο τέλος του εξαμήνου.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση απο το πρόγραμμα «Εύδοξος»‏

Αγαπητοί φοιτητές, φοιτήτριες

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011 θα ξεκινήσει η διαδικασία δήλωσης και παραλαβής συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο 2011-12, μέσω της ιστοσελίδας www.eudoxus.gr

Η επιτυχής λειτουργία του προγράμματος «Εύδοξος» την περασμένη ακαδημαϊκή χρονιά είχε ως αποτέλεσμα η διανομή των συγγραμμάτων να πραγματοποιηθεί πολύ νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, να απλοποιηθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να περιοριστούν οι περιπτώσεις καταχρηστικής εκμετάλλευσης.

Εξίσου σημαντική θα είναι και η συμμετοχή σας και στο εθελοντικό πρόγραμμα «Εύδοξος+», καθώς αυτό θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων και θα αποδώσει σπουδαία περιβαλλοντικά οφέλη.

Συγκεκριμένα τίθεται από σήμερα σε λειτουργία το «Εύδοξος+», με σκοπό την ανταλλαγή χρησιμοποιημένων συγγραμμάτων μεταξύ των φοιτητών του ίδιου Τμήματος. Μέσω αυτής της νέας δράσης – όπως συμβαίνει σε πολλά πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο – όσοι φοιτητές το επιθυμούν μπορούν να διαθέτουν σε συμφοιτητές τους συγγράμματα παλαιότερων ετών, τα οποία δεν χρειάζονται πλέον για τις σπουδές τους, απολαμβάνοντας έτσι διάφορα πλεονεκτήματα.

Από τις 24/10/2011, που αρχίζει η διανομή των συγγραμμάτων, κάθε φοιτητής που δικαιούται ένα σύγγραμμα θα μπορεί να επιλέξει, είτε ένα νέο ανάτυπο μέσω του «Εύδοξος», είτε ένα μεταχειρισμένο ανάτυπο μέσω του «Εύδοξος+», εφόσον βέβαια υπάρχει αντίστοιχη δήλωση διαθεσιμότητας από άλλον φοιτητή.

Για όσα συγγράμματα ανταλλάσσονται μέσω του «Εύδοξος+» οι φοιτητές θα πιστώνονται στο λογαριασμό τους τις πιστωτικές μονάδες από την ανταλλαγή του συγγράμματος. Οι πιστωτικές μονάδες αθροίζονται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ελεύθερη απόκτηση άλλων συγγραμμάτων μέσα από τη λίστα του «Εύδοξος» του Τμήματός σας.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες στο «Εύδοξος+», στο τέλος του εξαμήνου, θα μετέχουν σε πανελλαδική ηλεκτρονική κλήρωση για την απόκτηση ψηφιακών συσκευών και υπηρεσιών ευρυζωνικότητας (φορητοί/επιτραπέζιοι υπολογιστές, ταμπλέτες, ηλεκτρονικοί αναγνώστες, συνδρομές ADSL και 3G, κλπ.).

Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο εθελοντικό πρόγραμμα ανταλλαγής συγγραμμάτων μπορείτε, από σήμερα κιόλας, μέσω της κεντρικής σελίδας του «Ευδόξου», είτε απευθείας στην ιστοσελίδα https://service.eudoxus.gr/student/#eudoxusplus, να σημειώσετε όσα συγγράμματά σας είναι σε καλή κατάσταση και προτίθεστε να παραχωρήσετε σε άλλους συμφοιτητές σας. Επίσης, μπορείτε να ενημερωθείτε για τον αριθμό των πιστωτικών μονάδων που αντιστοιχούν σε κάθε παραχώρηση συγγράμματος.

Αναλυτικές οδηγίες για το «Εύδοξος+» μπορείτε να βρείτε στο http://eudoxus.gr/Files/Antallagi_Syggrammaton_Diathetis.pdf

Για απορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να μας απευθύνετε ερωτήματα στο Γραφείο Αρωγής Χρηστών «Εύδοξος+» (http://eudoxus.gr/OnlineReport.aspx, 801-11-13600)

Καλή Ακαδημαϊκή Χρονιά!

Τέλος ανακοίνωσης

Προσωπικά, έβαλα 5 βιβλία για ανταλλαγή από τα 11 που είχα παραλάβει από το πρόγραμμα «Εύδοξος»‏. Αν και μου είναι όλα άχρηστα, γιατί μόνο τα εξώφυλλα τους έχω δεί!

Μηπώς ήρθε η ώρα να γυρίσουμε στα παλιά καλά χρόνια! Να μην θεωρούμε το χρήμα ως «κινητήρια δύναμη» αλλά την σκέψη, τα χέρια μας και πάνω από όλα το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης!

1. Κακό2. Μέτριο3. Καλό4. Πολύ καλό5. Εξαιρετικό! (Αξιολογήστε το άρθρο!)
Loading...

You may also like

2 Σχόλια
 1. Patataki 10 έτη ago
  Reply

  Εξαρτάται και σε ποιά σχολή είσαι φίλε μου. Αν χρωστάς μαθήματα, πόσο έχεις ασχοληθεί με το διάβασμα του εν λόγω βιβλίου. Δεν αντιλέγω εξερετική κίνηση, αλλά το 90% των βιβλίων της σχολής μου τα έχω χρησιμοποιήσει είναι μεσα στις σημειώσεις και γενικώς θεωρούνται δυσανάγνωστα.. Και από την άλλη κάποια βιβλία χρειάζονται σε επόμενα μαθήματα.. Δύσκολο να ξέρεις αν θα σου χρειαστούν όλα τα βιβλία.
  Όσοι μπορούν ας το κάνουν, απλά είπα να παραθέσω και τον αντίλογο.. 😛

 2. Vag 10 έτη ago
  Reply

  Συμφωνώ με τον/την πατατάκι! Υπάρχουν σχολές που δεν μπορείς να δουλέψεις χωρίς βιβλία και μάλιστα σε συνοδεύουν και σε επόμενα έτη!

  Ενδεικτικά αναφέρω σχολές όπως η νομική, η ιατρίκη κλπ, οι πολυτεχνικές που δεν μπορούν να δουλέψουν χωρίς βιβλίο και χρησιμοποιούν τα βιβλιά τους αδιακρίτως εξαμήνου καθόλη τη διάρκεια σπουδών τους τους!

  Οπότε πριν τα ανταλλάξεις σκέψουτο καλά.

Leave a Comment

Your email address will not be published.