Ryan Doyle – Parkour στη Σαντορίνη (video)

By


Ο Ryan Doyle, ένας από τους καλύτερους αθλητές Parkour στον κόσμο πήγε στη Σαντορίνη για διαφήμιση Red Bull. O 26χρονος βρετανός πραγματικά “ζωγράφισε” στα στενά γραφικά σοκάκια και τις ταράτσες του νησιού, που είναι ότι πρέπει για να κάνεις Parkour..

Το Parkour είναι γνωστό και ως «Η Τέχνη της Φυγής». Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία και δεν είναι παρα η ικανότητα της μετακίνησης οπουδήποτε χρησιμοποιώντας μόνο τις ανθρώπινες σωματικές δυνατότητες και φυσικά το πνεύμα. Οι μαθητές του Parkour ονομάζονται traceurs και οι μαθήτριες traceuses.

Στο parkour περιλαμβάνεται και η υπερπήδηση εμποδίων, φυσικών και τεχνητών, όπου ως εμπόδια μπορούν να θεωρηθούν τα πάντα, από βράχοι, ποτάμια, κλαδιά, τοίχοι, πεζούλια, ή κάγκελα. Ένας traceur καλλιεργεί την ικανότητα να εντοπίζει εναλλακτικούς τρόπους κίνησης και πορείας, τους οποίους ενδέχεται να χρησιμοποιήσει τόσο στην καθημερινή του ζωή, όσο και σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών.

Γι’αυτό το λόγο η κατηγοριοποίηση του Parkour ως δραστηριότητα είναι δύσκολη, αφού κάποιοι το θεωρούν άθλημα ενώ κάποιοι πολεμική τέχνη. Πολλοί, ωστόσο, είναι ευχαριστημένοι με το να τοποθετούν το Parkour στη δική του κατηγορία: «Το Parkour είναι Parkour.»

Όλοι πάντως κάποια στιγμή πέφτουν..

1. Κακό2. Μέτριο3. Καλό4. Πολύ καλό5. Εξαιρετικό! (Αξιολογήστε το άρθρο!)
Loading...

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.