Ανίχνευσε πότε σου λένε ψέματα

By

liar_liar_pinokio

Ήρθε η στιγμή της αλήθειας … πρόσεξε τα σημάδια που δείχνουν πότε κάποιος σου λέει ψέματα !Υπάρχουν 10 βασικά σημάδια που παρουσιάζουν τους ψεύτες . Δεν είναι μόνο αυτά τα σημάδια που δείχνουν πότε κάποιος λέει αλήθεια ή ψεύδεται, και δεν σημαίνει ότι όλα αυτά φαίνονται εύκολα.Μη ξεχνάμε ότι υπάρχουν και επαγγελματίες ψεύτες που σε δουλεύουν πολύ χοντρά και ούτε που το παίρνεις χαμπάρι ! Είναι άμα έχεις το … ταλέντο! Υπάρχουν όμως κάποια βασικά κριτήρια που προκύπτουν από την γλώσσα του σώματος .

Η στάση και οι κινήσεις του σώματος είναι στοιχεία που δείχνουν αν κάποιος λέει ψέματα . Συνήθως αν λέει ψέματα , ο ρυθμός της καρδιάς του αυξάνεται, οι εισπονές γίνονται πιο βαθιές , η αναπνοή γίνεται πιο άρρυθμη και βιαστική. Πιο συγκεκριμένα κάποιος ψεύδεται όταν :

  1. Υπάρχει αλλαγή στο ύφος και τον τόνο της φωνής του ατόμου.
  2. Τα λέξεις κατά την ομιλία μια είναι λιγότερες, μια περισσότερες.
  3. Προσπαθεί να αποδώσει το φταίξιμο σε άλλους, σταματώντας να σκέφτεται κατά τη διάρκεια αυτή, και υπάρχει μια αυξημένη χρήση των «εεεεε» και «εμμμ».
  4. Αποφεύγει να μας κοιτάει , για να μην αποκαλυφθεί . Οι κανονικοί άνθρωποι όταν μας μιλούν μας κοιτάνε περίπου για ένα τέταρτο μέχρι και το ήμισυ του χρόνου ομιλίας .
  5. Κοιτούν πολύ προς τα αριστερά, δεξιά, πάνω ή κάτω περισσότερες από δύο φορές.
  6. Αγγίζουν το πρόσωπο τους ή ξύνουν το κεφάλι τους .
  7. Κινεί χωρίς να το ελέγχει απόλυτα , όπως χτυπάει τα πόδια του στο έδαφος , τα χέρια του τρέμουν, πιέζει τα χέρια ή τα πόδια.
  8. Έχει ένα ψεύτικο χαμόγελο χωρίς να υπάρχει λόγος (Όπως όταν κάνουμε ένα κοπλιμέντο και δεν το αισθανόμαστε απόλυτα ).
  9. Δεν αναπτύσουν το θέμα και δεν λένε λεπτομέριες , προσπαθούν να ξεφύγουν μήπως και αλλάξετε θέμα συζήτησης.
  10. Τέλος, ο κυριέυονται από θυμό και αγωνία.Που όμως προσπαθούν να καλύψουν .

Έχετε αναρωτηθεί , πόσες φορές έχετε πει ψέματα; Ή ‘εχετε ποτέ γίνει δέκτης ψεμάτων; Το ψέμα είναι ένα συχνό φαινόμενο στη καθημερινή ζωή …είναι μέρος της ζωής μας. Υπάρχουν όμως τα αθώα ψέματα τα οποία δεν βλάπτουν κανένα,και μερικές φορές ίσως κάνουν καλό και αποφεύγονται κάποιες γκρίνιες , ενώ υπάρχουν και τα ψέματα τα οποία προκαλόύν δυσάρεστες καταστάσεις , θυμό και αναστάτωση στη ζωή των ανθρώπων.

the_moment_of_truth-show

Καλό είναι πάντως τα ψέματα που λέμε να μην βλάπτουν και εναντιώνονταιπρός άλλους ανθρώπους , αφού δεν μπορούμε να αποφύγουμε τα ψέματα , τουλάχιστόνπρίν κάνετε την βλακεία , σκεφτείτε τα αποτελέσματα τους και την έκταση που θα πάρουν !

1. Κακό2. Μέτριο3. Καλό4. Πολύ καλό5. Εξαιρετικό! (Αξιολογήστε το άρθρο!)
Loading...

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.