Επιτέλους και στην Ελλάδα το Google Street View! Δείτε πως λειτουργεί

By

Street-View-vehicle-Google
Μετά από χρόνια συζητήσεων και διαπραγματεύσεων η Google λάνσαρε το Street View στην Ελλάδα..

Από χθες, η Ελλάδα έγινε η 56η χώρα που εισήλθε στο Google Street View. Η υπηρεσία αυτή ξεκίνησε την λειτουργία της, το 2007 από τις Ηνωμένες Πολιτείες και έκτοτε έχει επεκταθεί για να συμπεριλάβει πολλές πόλεις και αγροτικές περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Να θυμηθούμε ότι η Ελλάδα είχε μπλοκάρει την υπηρεσία για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής, αλλά μετά από εκτεταμένες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με την Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι αντιρρήσεις έχουν τελικά αρθεί καθώς η Google έδωσε στοιχεία ότι θα θολώνει πρόσωπα και πινακίδες αυτοκινήτων, επίσης με ειδική φόρμα μπορεί κάποιος να αναφέρει αν κάποιο σημείο δεν έχει κρυφτεί καλά, δηλαδή αν πιάσουν κάποιον «στα πράσα»!

Στην εφαρμογή έχουν «ανέβει» φωτογραφίες που καλύπτουν το 60% του ελλαδικού χώρου. Να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι υπάρχουν όλες οι μεγάλες ελληνικές πόλεις, ένα μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, όλα τα νησιά του Ιονίου, η Κρήτη καθώς και νησιά των Κυκλάδων όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Πάρος.

Οι φωτογραφίες που θα δείτε έχουν τραβηχτεί την περίοδο 2011-2012 και η Google σχεδιάζει να τις ανανεώνει, δηλαδή να φωτογραφίζει ξανά τους δρόμους κάθε 3-4 χρόνια, καθώς τα πράγματα αλλάζουν. Επίσης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού θα προστεθούν και αρχαιολογικοί χώροι όπως η Ακρόπολη και η Πάτμος.

Χωρίς αμφιβολία, η υπηρεσία θα ανεβάσει τον τουρισμό της χώρας καθώς οι τουρίστες που έχουν σκοπό να επισκεφτούν την Ελλάδα θα μπορέσουν να πάρουν μια γεύση από τα αξιοθέατα και ίσως πειστούν πιο εύκολα!

google-street-view-thessaloniki-white-tower

Πως λειτουργεί η εφαρμογή Google Street View
Για να δείτε την υπηρεσία σε «δράση», μπείτε στους Χάρτες Google και σύρετε το κίτρινο ανθρωπάκι (Pegman) που βρίσκεται κάτω δεξιά στο μέρος που επιθυμείτε να πάτε βόλτα. Στους κλασικούς χάρτες ο Pegman βρίσκεται πάνω αριστερά.

Εμείς προτείνουμε να ξεκινήσετε την περιήγηση σας από την Θεσσαλονίκη, τον Λευκό Πύργο. (Την πόλη μου!)

1. Κακό2. Μέτριο3. Καλό4. Πολύ καλό5. Εξαιρετικό! (Αξιολογήστε το άρθρο!)
Loading...

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.