Η φράση “Δεν μπορώ να γράψω ελληνικά στο PC μου” μόλις πέθανε

By

oxi-alla-greeklish-mono-ellinika

Τις πιο διαδεδομένες και αληθοφανείς δικαιολογίες για να γράφει κάποιος greeklish φαίνεται να ανέχεται μεγάλος αριθμός Ελλήνων διαχειριστών και συντονιστών διαδικτυακών κοινοτήτων, των οποίων οι χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως η έλλειψη δικαιωμάτων διαχειριστή ή η άγνοιά τους σε θέματα «αλλαγής γλώσσας πληκτρολόγησης», προβλήματα στα οποία η λύση και η καθοδήγηση είναι διαφορετική από λειτουργικό σε λειτουργικό και από χρήστη σε χρήστη.

… Έναν εύχρηστο και εξυπηρετικό τρόπο γραφής σε ελληνικά κατάφερε να δημιουργήσει για τα άτομα αυτά το grapse.gr, το οποίο συνδυάζοντας ένα εικονικό πληκτρολόγιο και μία φόρμα πληκτρολόγησης προσομοιώνει τις βασικές λειτουργίες ενός ελληνικού όταν κάποιος γράφει αγγλικά (με λατινικούς χαρακτήρες) σε QWERTY τύπου πληκτρολόγια.

Το grapse.gr δεν είναι η πρώτη προσπάθεια κατάργησης των greeklish στο ελληνικό διαδικτυο. Μια άλλη αξιοσημείωτη εφαρμογή είναι το All Greek to me! Any Greeklish to Greek του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου που μετατρέπει το ήδη γραμμένο σε greeklish κείμενο σε ελληνικά με το πάτημα ενός κουμπιού και με ποσοστό επιτυχίας κοντά στο 90%.

1. Κακό2. Μέτριο3. Καλό4. Πολύ καλό5. Εξαιρετικό! (Αξιολογήστε το άρθρο!)
Loading...

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.