Οι Παλαιστίνιοι στέλνουν το δικό τους συγκλονιστικό μήνυμα μέσω του Ice Bucket Challenge

By

remains-bucket-challenge-gaza-palestine Ενώ η τρέλα του μπουγελώματος με παγωμένο νερό συνεχίζεται, οι άνθρωποι της Παλαιστίνης στέλνουν το δικό τους συγκλονιστικό μήνυμα με το Remains Bucket Challenge, δηλαδή μπουγέλωμα με ότι έχει απομείνει..

Με μπάζα, χαλίκια και κόκκινη μπογιά είναι το περιεχόμενο των δικών τους κουβάδων συμβολίζοντας την εμπόλεμη κατάσταση που ζουν, τις καταστροφές, τα ερείπια που έχουν απομείνει και το αίμα των Παλαιστινίων από τις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Την αρχή έκανε ο Παλαιστίνιος δημοσιογράφος Αϊμάν Αλούλ, αναρτώντας ένα βίντεο στο YouTube με φόντο τα ερείπια από τα κατεστραμμένα κτήρια, στο οποίο λέει: «Μου άρεσε η ιδέα του ice bucket challenge και αποφάσισα να ξεκινήσω την Παλαιστινιακή εκδοχή του». Είπε επίσης ότι το Remains Bucket challenge είναι ένας τρόπος να δείξει κανείς ότι συμπάσχει με το μαρτύριο του λαού της Γάζας, και ειδικά, των παιδιών, ενώ αναφέρει ότι χρησιμοποιεί χαλίκια και μπάζα καθώς δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα για να παγώσει το νερό και σε πολλές περιοχές της Γάζας, δεν υπάρχει καν νερό.

Δείτε το βίντεο:

Η κίνηση του δημοσιογράφου ξεπέρασε τα όρια της Γάζας και στην «πρόκληση» απάντησε ο Ιορδανός κωμικός Mohammed Darwaza, ο οποίος ανέφερε ότι κίνητρο του ήταν να νιώσει τον πόνο που βιώνουν τα παιδιά στην Γάζα.

Εδώ “λούστηκαν” με κόκκινη μπογιά θέλοντας να συμβολίσουν το αίμα των Παλαιστινίων που χύνεται.

Άλλο ένα βίντεο των συνεχιστών του Remains Bucket Challenge.

1. Κακό2. Μέτριο3. Καλό4. Πολύ καλό5. Εξαιρετικό! (Αξιολογήστε το άρθρο!)
Loading...

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.