Ανάλυση του Έρωτα…

By


Ο έρωτας εμπεριέχει την καψούρα, η καψούρα όχι απαραίτητα τον έρωτα. Ο έρωτας παίρνει τον ενθουσιασμό αυτόν και τον πάει ένα ή περισσότερα βήματα πιο πέρα…

Μας δίνει την αφορμή και την αιτία να αλλάξουμε πράγματα, έτσι ώστε να εκπληρώσουμε το σκοπό μας. Ο έρωτας είναι συνήθως σφοδρός και ισοπεδωτικός, δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο διάβα του. Μπορούμε να γκρεμίσουμε τα πάντα, να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλό ή το κακό ανάλογα, να εκθεμελιωθούμε προς χάριν του έρωτα μας.

Το κοινό χαρακτηριστικό του έρωτα και της καψούρας είναι ότι και οι δυο μπορεί να είναι ανεκπλήρωτοι. Μπορεί να φάμε την κατά κόσμον χυλόπιτα και να βιώσουμε την απόρριψη. Ωστόσο, στην καψούρα μπορεί και να μη μας νοιάξει, γιατί θα βγούμε, θα πάμε σε ένα σκυλάδικο, θα πιούμε, θα καπνίσουμε, θα τραγουδήσουμε και μετά από μια δυο μέρες θα είμαστε εντάξει. Η απόρριψη του έρωτα όμως είναι σοβαρή και επικίνδυνη. Ίσως για αυτό πολλοί θεωρούν την καψούρα πιο απλή περίπτωση.

Φυσικά πάντα μιλάμε γενικά, γιατί σε προσωπικό επίπεδο μπορεί κανείς να συναντήσει τα πάντα. Πόσες νεανικές καψούρες ή γεροντοκαψούρες αντίστοιχα έχουν συγκλονιστικά και συνταρακτικά αποτελέσματα; Πόσοι άνθρωποι θεώρησαν ότι ερωτεύτηκαν ενώ ήταν απλά καψούρηδες; Πόσοι βίωσαν ένα τεράστιο προσωπικό δράμα γιατί νόμιζαν ότι βρήκαν τον έρωτα της ζωής τους; Άβυσσος η ψυχή… και ειδικά όταν υπάρχει και μια σχετική συναισθηματική ανωριμότητα…

ΘΑΝΑΣΗΣ

1. Κακό2. Μέτριο3. Καλό4. Πολύ καλό5. Εξαιρετικό! (Αξιολογήστε το άρθρο!)
Loading...

You may also like

1 Comment
  1. eiriniii 13 έτη ago
    Reply

    o erwtas einai kati pio glyko..h kapsoura pali einai ati san emmoni pou pathaineis..k 8es tn allon twra..k ginesai pio koureli..alla einai k o ka8e an8rwpos pws to niw8ei..mporei m auton pou agapas na eisai k erwteumenos k wres wres kapsouris..!!!k kapoies kapsoures ndn feugounn,..!!!!o erwtas pisteuw feugei pio eukola..alla k pali..analoga.!!opws niwthei k to antilamvanetai o ka8enas..to 8ema dn einai na ta leme k na t a 3exwrizoume..to 8ema einai na ta niwsoume..k as mn 3erm an eina erwtas,h kapsoura klp..!!!

Leave a Comment

Your email address will not be published.