Αλλάζει άραγε ο άνθρωπος ή ο τρόπος που τον κοιτάμε..

By

who-are-you-poios-eisai
Σκεφτήκατε ποτέ πόσο πιο εύκολες θα ήταν οι σχέσεις μεταξύ ανθρώπων αν δείχναμε τον πραγματικό μας εαυτό από την αρχή, με σιγουριά μπορώ να πω πως αν μη τι άλλο θα ήταν πιο ξεκάθαρες χωρίς χάσιμο χρόνου..

Αυτό που λέω είναι πως πολλούς ανθρώπους αλλιώς τους γνωρίζεις και αλλιώς είναι στην πραγματικότητα, είμαι σίγουρος πως τώρα που το διαβάζεται αυτό ίσως σας έρθουν και μερικά παραδείγματα τέτοιων ανθρώπων στο μυαλό σας. Για αυτό το λέω, και το φωνάζω, και το ξανά φωνάζω πως πρέπει να είστε ο εαυτός σας πάντα, να είστε αυθεντικοί. Με αυτόν τον τρόπο οι σχέσεις μεταξύ ανθρώπων γίνονται πιο απλές.

Υπάρχουν βέβαια και άνθρωποι που δεν υποκρίνονται και είναι όντως αυθεντικοί, όμως θέλοντας και μη σταδιακά αλλάζουν. Τότε σκεφτόμαστε, είναι άραγε εφικτό ένα άτομο να αλλάξει χαρακτήρα..??

Επιστημονικά μιλώντας υπάρχει μια θεωρία που υποστηρίζει ότι η προσωπικότητα ενός ανθρώπου διαμορφώνεται και τελειοποιείται μέχρι την ηλικία των 5 ετών, και αναφέρεται βέβαια στα κύρια χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς κάποιου. Ο χαρακτήρας λοιπόν ενός ανθρώπου δεν αλλάζει, απλά προσαρμόζεται και μαθαίνει να βλέπει διαφορετικά κάποια πράματα. Είναι δύσκολο να το καταλάβεις αν δεν το έχεις βιώσει.

Σκέψου ως παράδειγμα τον εαυτό σου που σαν κύριο χαρακτηριστικό  έχεις τον εγωισμό, δεν μπορείς λοιπόν να ξυπνήσεις μια μέρα και ως δια μαγείας ο εγωισμός να έχει εξαφανιστεί! Σταδιακά όμως μπορεί να αλλάξει ο τρόπος που βλέπεις και αντιμετωπίζεις κάποιες καταστάσεις. Βέβαια όλα αυτά μπορούν να γίνουν αν και εφόσον το θες και εσύ ο ίδιος και όχι να στο επιβάλλουν άλλοι. Όπως γίνετε και με τις σχέσεις, δεν αλλάζεις χαρακτήρα απλά προσαρμόζεσαι, κάτι φυσικά που δεν πρέπει να γίνετε ή τουλάχιστον όχι σε τραγικό βαθμό.

Η χειρότερη και πιο τραγική αλλαγή γίνετε όταν κάποιο άτομο, λόγο κάποιας εξωτερικής αναμόρφωσης “αλλάζει”  προς το χειρότερο (κατά την γνώμη μου). Αλλά μην ξεγελιέστε, και εδώ μιλάμε για τον τρόπο που βλέπεις κάποια πράματα, γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς ο χαρακτήρας είναι ένας και είναι μέσα στο DNA μας, είναι η εσωτερική μας ταυτότητα και αυτή την ταυτότητα πρέπει να την κρατάμε όσο και αν δεν αρέσει σε μερικούς τουλάχιστον, είναι αληθινό.

introspection-allagi-xaraktira-anthropou

Για να δώσω όμως ελπίδες και στους πιο ρομαντικούς, μπορώ να πω πως για να αλλάξει ο χαρακτήρας κάποιου πρέπει να συμβεί ένα πολύ δυνατό γεγονός  που θα του αλλάξει  εντελώς τον τρόπο σκέψης του, και πολλές φορές το συναίσθημα είναι ο καλύτερος οδηγός. Δύσκολο, όμως μπορεί να συμβεί, οπότε μην χάνετε την ελπίδα στους ανθρώπους.

Όμως αν το καλοσκεφτείτε είναι λίγο εγωιστικό να ζητάμε από άλλους να αλλάξουν, όπως συμβαίνει πολλές φορές σε περιπτώσεις επανασύνδεσης σε μια σχέση. Όλες αυτές οι ατάκες που ακούγονται τύπου “δεν θα το ξανακάνω”  δεν είναι ψεύτικες και το άτομο που τις λέει πιστεύει πως έχει αλλάξει. Όμως ας είμαστε λίγο ρεαλιστές και ας καταλάβουμε πως οι πιθανότητες δεν είναι τόσο θετικές.
 χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια, μόνο τρόπο να κοιτάνε. Ελπίζω να το πιάσατε..!!

1. Κακό2. Μέτριο3. Καλό4. Πολύ καλό5. Εξαιρετικό! (5,00 / 5 από 1 αξιολογήσεις)
Loading...

You may also like

1 Comment
  1. φιλόλογος 8 έτη ago
    Reply

    *διαβάζετε
    *γίνεται

Leave a Comment

Your email address will not be published.